Son Puntillas

Dobbeltkoncert i Global, 22. februar 2013

“I går, var vi samlet til en unik dobbeltkoncert med Alex Mendez (Trova) og Salsaorkestre Son Puntillas.

Kort tid efter at koncertdørerne åbnede, måtte skiltet “UDSOLGT” sættes op af dørmanden.

Det var fuldstændig GENIALT arrangeret. Her “dagen efter” sidder jeg og æder alle de forbehold jeg havde haft inden. Jeg måtte overgive mig. Det var simpelthen en magisk musikalsk danse og oplevelsesrejse gennem Trova, Cubansk Salsa, Son, Bolero og Cha Cha Cha og for at det ikke skal være løgn også Dominikansk Bachata.

Og udført at musikere og sangere der fik skabt et sammespil spækket med passion, kærlighed, leg, overskud og spilleglæde. De bankede kærligt og bestemt igennem og ramte alle os der var så heldige at være der, lige i hjertet og i dansenumserne.

Det blev en HOT aften. En aften der bragte mig tilbage til Cuba. Til en tropisk aften under en stjernehimmel, hvor fugten, lugten, lyden, smagen – ja for pokker, hvor alle sanserne blev taget i brug. Det var en chock at komme ud i kulden bagefter, for vi havde været på en rejse langt langt borte. Et rejse til et sted, hvor det var så godt at være, at man ikke ville hjem igen.

Emilio El Perito Arp og Camila Marietta Viancos-Holst!!!! på et tidspunkt måtte jeg bare søge helt op og sætte mig på scenekanten, og bare nyde jer, helt helt tæt på. Hvad skete der lige der? I rykker da for VILDT!

Jørn Nagel hit med næste koncertdato, vi kommer.”

Ketti Bueno Ferrer

 

Son Puntillas i Krudtønden 28. Januar 2012

Fra live-koncerter.dk

“Krudttønden dannede lørdag rammen om en særdeles intim koncertoplevelse med Son Puntillas, der fra den lille hyggelige scene leverede cubansk Son, Bolero og ChaChaChá samt enkelte numre med dominikansk Bachata, lyden var autentisk, klar og det meste af tiden ren uden at være påtrængende høj, det lille dansegulv blev hurtigt fyldt op med glade dansende til de inciterende rytmer og stemningen var, både på gulvet og ved cafebordene, hyggelig, afslappede og levende.

Jeg har efterhånden hørt Son Puntillas nogle gange og de bliver bare bedre og bedre fra koncert til koncert.”

Frank E

 

“Jeg kan da kun komme med mine varmeste anbefalinger til dem der IKKE var til koncerten…KOM NÆSTE GANG..det er en fantastisk oplevelse….:-)

Jeg er en af dem der har haft fornøjelsen flere gange, og må indrømme …de er sku blevet bedre og bedre…deres sangere klæder hinanden, ja stemmerne ligefrem “kæler for hinanden” ….det er jo en væsentlig del af et band…

Ja jeg er også salsa danser og ja jeg nyder den entime stemning som mange gange opstår både på dansegulvet men også blant publikum, når musikken er med til at “forfører” en….og her er SON PUNTILLAS kommet helt frem blandt de mest populære band, det viste de til alles glæde her i lørdags i Krudttønden, som jo ikke er et stort spillested, men et sted med charme og hvor kontakten til musikerne på senen er nem, så der falder ofte et anderkende smil, det fik vi brug for mange gange i lørdags…for der blev jo ikke kun spillet son,Cha cha ta eller salsa nej der blev også skruet op for en forførende Barthata, og her skal man ikke kun danse, men nyde både musik og smilet i kvindernes øjne …:-)”

Karsten

 

“Ægte og autentisk latino lyd og stemning. Meget lytte- og dansevenlig musik fremført med indlevelse og engagement. Fint lydniveau og styring, hvor det akustiske element kom til godt udtryk.”

Henrik Vibe-Hastrup

 

Son Puntillas i Havana

Der var hot som på en varm tropeaften i Havana, Cuba, da Son Puntillas onsdag indtog Havana, Frederiksberg og forvandlede det Københavnske Salsasted til et dampende, kogende og sydende Casa de la Son, med en atmosfære og stemning som vi ellers skal rejse langt for at finde.

Son Puntillas spiller en lækker svingende akustisk son, som i allerhøjeste grad er i stand til at fylde et dansegulv. Det har de bevist flere gange og de gentog bevisførelsen onsdag aften i Havana. Ud over en række velkendte sonnumre, hentet fra den righoldige cubanske musikskat, blev det også til et enkelt salsa- og et enkelt bachatanummer. Son Puntillas er så vidt vides det første danske latin band der har taget bachataen til sig. Og det gør de godt. Lad os meget gerne nogle få nogle flere bachata numre på repertoiret.

Et salsasted som Havana og et akustisk orkester som Son Puntillas klæder hinanden utroligt godt, så forhåbentlig er det ikke sidste gang der indbydes til dans med et liveband på Havana.

Indrykket af : HifiSalsa’s Nyhedsredaktion 02-Jun-2011

Son Puntillas (Son let-på-tå ) tager dig med til Cubas Cafeer og Casas de la Trova, og spiller cubanernes egen musik - salsa og son.

Son-musik er intens og dansevenlig, og spilles af små orkestre med en varm og intim klang. Autentisk sang og musik, originale instrumenter og ægte tropisk varme.

Læs mere